Voor wie vaccineer je je kind? Voor je kind zelf (het is zo zielig als ie ziek is), voor jou als ouder (uit angst voor mogelijke complicaties, of omdat je niet de tijd hebt om thuis te blijven bij je zieke kind), voor de andere mensen om je heen (zodat je ze niet aansteekt of kritiek krijgt) of voor de portemonnee van de farmaceutische industrie?

Er wordt eigenlijk niet naar gevraagd of je je kind wel wilt vaccineren. Als je er toch voor kiest om dit niet te doen, moet je letterlijk tegen de stroom in gaan en NEE zeggen en dan krijg je soms veel kritiek. Het wordt je ook moeilijk gemaakt, artsen en consultatieburo’s werken hier liever niet aan mee en bij keuze voor gedeeltelijk vaccineren moet je zelf voor allerlei extra kosten opdraaien.

Maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat zou de motivatie moeten zijn om je kind te vaccineren? Iedere ouder doet wat hij/zij denkt dat het beste voor zijn/haar kind is. Daarmee rijst gelijk de vraag of vaccineren wel goed is voor de gezondheid.
Ons immuunsysteem is als een spier en een spier moet je trainen. Om een goede weerstand te hebben, is het nodig om ook af en toe echt in actie te komen en dat doet het immuunsysteem als er sprake is van een infectie. Door het doormaken van een ziekte, ben je de rest van je leven immuun voor dat virus. Een vaccinatie geeft slechts een immuniteit van ca. 10 jaar. Je kunt de ziektes dan later eventueel nog krijgen, wat vaak meer complicaties tot gevolg heeft, dan wanneer je deze op kinderleeftijd doormaakt.

Vaccineer je je kind dan, zodat hij/zij minder vaak ziek is? Ziek zijn  kinderen tegenwoordig nog steeds. Nee inderdaad de mazelen, bof en rode hond hoor je bijna niet meer. Maar ziekten als hand- mond- en voetzeer, de 5e, 6e en 7e ziekte, ziektes die zo’n 20-30 jaar geleden nog niet echt bekend waren, zijn er nu ineens volop. Er lijkt een verschuiving plaats te vinden, waarbij nieuwe virusziekten de plaats innemen van de oude garde. Het lijkt dus wat dat betreft niet echt zinvol.

De tendens is zelfs dat onze kinderen steeds meer klachten ontwikkelen op jonge leeftijd; heftig eczeem, chronische verkoudheden, astma, terugkerende oorontstekingen, allergieën, verstopping, diarree, slaapproblemen etc. In de praktijk zie ik vaak dat dergelijke klachten ontstaan, enige tijd na een van de vaccinaties. Hoewel er geen grootschalige onderzoeken worden gedaan die de gezondheid van niet-gevaccineerde kinderen vergelijkt met de gezondheid van gevaccineerde kinderen, zijn er een aantal kleine onderzoeken gedaan, waaruit wel blijkt dat niet-gevaccineerde kinderen gezonder zijn, minder vaak naar de huisarts gaan en minder vaak in het ziekenhuis belanden. Blijkbaar zijn die zogenaamd ‘gezonde’ vaccinaties toch niet zo onschuldig als wordt beweerd. Dit blijkt alleen al uit de lijst van inhoudsstoffen (die je vaak niet te zien krijgt),waar stoffen op staan die als ronduit giftig beschouwd worden (kwik, aluminium, formaldehyde) en die in andere branches niet eens meer gebruikt mogen worden. En dat spuiten ze dan bij baby’s van 2 maanden oud direct in…!

Wat betreft complicaties die optreden bij kinderziektes; deze worden door de farmaceutische industrie vaak aangegrepen om hun vaccinaties te promoten: kijk deze erge dingen kunnen gebeuren als je deze ziekte krijgt, dat moet voorkomen worden. Er wordt nergens iets gezegd over de gezondheidstoestand waarin de kinderen waren die deze complicaties opliepen, of hoe eventueel medisch handelen of medicatie hierin een rol gespeeld heeft. Anderszijds zijn er desastreuze verhalen bekend over kinderen die in reactie op vaccinaties volledig autistisch werden, verlamd raakten of zelfs binnen 24 uur overleden. Dit gebeurt gelukkig niet vaak, maar het is te verwachten dat de kinderen die de meeste kans lopen op complicaties tijdens een kinderziekte, vanwege hun zwakkere gezondheidstoestand ook de meeste kans hebben om schade op te lopen door een vaccinatie. Deze kinderen zouden dus juist beschermd moeten worden tegen een dergelijke invloed!

Het is dus wel duidelijk dat je je kind niet vaccineert, omdat je kind er zoveel baat bij heeft. Het feit dat jou (en de artsen die jou moeten voorlichten) wijs wordt gemaakt dat het goed is voor de gezondheid, zorgt ervoor dat veel mensen ongemerkt in het vaccinatiesysteem meegaan.

Vaccinaties doorgeprikt” (door Cisca Buis, Noor Prent en Tineke Schaper), hierin worden ook verschillende mogelijkheden besproken over de alternatieven voor het standaard vaccinatieprogramma en de daadwerkelijke gevaren van de kinderziektes waartegen ingeënt wordt, worden toegelicht.

Een leuke film die veel informatie geeft hierover (duurt ca. 37 minuten) is de film ‘Prik’ van Kristel Kuipers:

https://vimeo.com/136801871

Hierin is de zoektocht te volgen van een jonge moeder, naar het voor en tegen van vaccinaties. Daarbij komt ook duidelijk naar voren dat je je kind vaak niet vaccineert in het belang van jouw kind (jouw kind zou misschien prima die ziekte doormaken), maar dat je je kind ook vaccineert voor anderen (om een epidemie te voorkomen). En de vraag is welk belang voor jouzelf dan het zwaarste weegt.

Ook op de website van de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken is veel informatie te vinden, die je kan helpen om een goed onderbouwde keuze te maken over het al dan niet vaccineren van je kind.

http://nvkp.nl/informatie/ziekten-en-vaccins/

Mocht je nog een film willen kijken, hieronder een duitse documentaire, met nederlandse ondertiteling, die zeker shockerend is:

https://www.youtube.com/watch?v=hU2wDBlfFOY&feature=share

Misschien bevind je je in het dilemma dat jij je kind liever niet wilt vaccineren, maar de andere ouder er op staat dat het wel gebeurt. Dan kan het een keuze zijn om je kind (beperkt) te laten vaccineren en dit te begeleiden met homeopathische verdunningen van de vaccinaties. Hiermee ondersteun je het zelfgenezend vermogen van je kind, zodat het zo min mogelijk schade oploopt van de vaccinatie.

Iedere ouder moet deze keuze zelf maken, maar zorg dat je je tevoren gedegen geïnformeerd hebt!