Als je kleine kinderen hebt, dan wil je liever niet dat ze medicatie moeten nemen, en al helemaal geen operatie. Nasleep van de narcose, fouten die gemaakt kunnen worden, littekenweefsel, complicaties, alleen achterblijven in het ziekenhuis met eventuele trauma’s tot gevolg, allemaal schrikbeelden en dingen die je je kind niet toewenst.

Gelukkig kan homeopathie soms operaties overbodig maken, doordat het zelfgenezend vermogen na de juiste stimulans de zaak zelf oplost. Een mooi voorbeeldje daarvan maakte ik onlangs mee.

Een moeder kwam bij mij met haar baby’tje van 6 weken oud, die een liesbreuk had en volgens de kinderarts was het best een flinke ook.  Deze moeder wilde haar jonge baby’tje liever niet blootstellen aan de narcose en het snijden in zo’n klein lichaampje vond ze ook maar niks. Er moest uiteraard wel iets gebeuren, dus was de operatie ingepland voor over 2 weken. Ze hoopte echter dat homeopathie voor die tijd nog iets kon doen om de operatie overbodig te maken.

Ik heb de casus bekeken en na wikken en wegen het baby’tje calcium carbonicum voorgeschreven. Dit is een middel dat helpt onder andere in gevallen van klachten die ontstaan door verzwakking van het bindweefsel, waaronder een liesbreuk.

Na 2 weken was, zonder verdere actie ondernomen te hebben, de liesbreuk zo ver geslonken, dat de moeder het vertrouwen had dat de rest ook wel goed ging komen en ze belde de operatie af. Nog 2 weken later was er van de hele liesbreuk niks meer te zien!

Moeder blij, baby blij!

Vraag je je af of homeopathie iets voor jou of jouw kind kan betekenen in het voorkomen van een operatie? Mail of bel me dan, dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden.