Acuut voorschrijven met homeopathie

  Acuut voorschrijven: homeopathie inzetten voor snelle verlichting van acute klachten Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van 'het gelijke met het gelijkende genezen'. Het idee achter homeopathie is dat een stof die bepaalde symptomen kan veroorzaken bij een gezond persoon, diezelfde symptomen kan genezen bij een zieke

   Blijvende klachten na (corona-)virus?

   Wat doe je er aan? Heb je een corona-infectie of andere virusinfectie doorgemaakt en daarna klachten overgehouden zoals: Buitensporige vermoeidheid Verzwakking Griepachtige klachten Je niet in kunnen spannen zonder een terugslag te krijgen erna Gewrichtspijn Concentratie- en geheugenproblemen Hoofdpijn Dit wordt ook wel het post-viraal syndroom genoemd en kan ontstaan/overblijven na

    Herken jij jezelf niet meer nu je moeder bent?

    Er verandert veel in je leven als je moeder wordt. Er wordt veel van je gevraagd, van alle kanten, borstvoeding, luiers, tien keer zoveel te wassen, op te ruimen en schoon te maken, je partner wil ook nog aandacht,

     Opereren overbodig door homeopathie

     Als je kleine kinderen hebt, dan wil je liever niet dat ze medicatie moeten nemen, en al helemaal geen operatie. Nasleep van de narcose, fouten die gemaakt kunnen worden, littekenweefsel, complicaties, alleen achterblijven in het ziekenhuis met eventuele trauma's tot

      Homeopathie bij acute verwondingen

      Vallen hoort bij leren en verwondingen dus ook. Gelukkig zijn de wonden meestal niet zo ernstig en gaan ze vanzelf weer over, maar soms komt een kind ongelukkig terecht en zijn de gevolgen groter (verstuiking, hersenschudding, breuk, grote snijwonden).

       Vaccinatieschade behandelen

       Afgelopen maandag is in onze regio de vaccinatieronde gestart voor BMR-DTP (9-jarigen) en HPV (13-jarigen). Twijfel jij er wel eens aan of je er goed aan doet om je kind te laten vaccineren? Of heb je er nog nooit echt bij stil gestaan wat het effect van vaccinatie is op het lichaam?

         Waarom is je kind een moeilijke eter?

         Eten kan een lastig onderwerp zijn voor kinderen. Allereerst is daar uiteraard het weinige beetje macht dat ze hebben, ze hebben als ze klein zijn weinig in te brengen in de dagelijkse gang van zaken, maar of ze wel of niet eten, daar in zijn ze dan toch de baas! En in sommige gevallen is het ook puur een kwestie van "het niet willen" of "zelf willen beslissen".

           Homeopathie wetenschappelijk bewezen!

           Hoeveel mensen beweren niet dat homeopathie alleen werkt als je er in gelooft? En dat het niet bewezen is? Een mening die verkondigt wordt, zelfs op tv en in de krant, als zijnde een vaststaand feit.

            Koorts, vervelend of juist heel goed?

            Je kent het wel, je kind is ziek en heeft koorts. Hij is hangerig en heeft misschien nog andere bijkomende klachten. Wat doe je? Ga je de koorts verlagen d.m.v. bijvoorbeeld paracetamol, of laat je het op zijn beloop?

             Elk jaar een winterdepressie? Zo blijf je het voor!

             Veel mensen vinden de winter lang duren en verlangen ernaar dat de zon weer gaat schijnen. In sommige gevallen worden mensen zelfs in meer of mindere mate depressief als de winter vordert. Hoe komt dit nu?

              Weg met die vakantiestress!

              Heb jij er last van? Dat je weken van tevoren al bezig bent met het inpakken van je spullen en je steeds druk maakt of je niks vergeten bent? Dat je elk jaar naar dezelfde plaats op vakantie gaat, omdat je nieuwe plekken spannend vindt en je dan geen lol hebt in je vakantie?

               Homeopathie zelf toepassen; wat te doen bij brandwonden…

               Een paar dagen geleden, werd ik weer eens geconfronteerd met de basiswet van de homeopathie: "het gelijke geneest het gelijkende". Mijn zoontje hielp mij in de keuken en had in een van de pannen geroerd, we gingen stamp eten. Er was wat over de rand gegaan en toen ik het wilde pakken, kwam ik tegen een andere pan aan. Een streep op mijn arm, verbrand! 

                Vaccineren of niet? Een lastige keuze!

                Voor wie vaccineer je je kind? Voor je kind zelf (het is zo zielig als ie ziek is), voor jou als ouder (uit angst voor mogelijke complicaties, of omdat je niet de tijd hebt om thuis te blijven bij je zieke kind), voor de andere mensen om je heen (zodat je ze niet aansteekt of kritiek krijgt) of voor de portemonnee van de farmaceutische industrie?

                 Homeopathie het ideale medicijn voor kinderen

                 Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat je kind gezond is, zich prettig voelt en gelukkig is, goed mee kan komen op school en in sociaal opzicht, kortom dat alles goed gaat.

                  Vitamine D voorkomt veel hart- en vaatziektes

                  Voorheen werd een te hoog cholesterol als de boosdoener beschouwd bij hart- en vaatziektes, omdat er veel cholesterol voorkomt in de plaques die zich in de vaatwanden vastzetten. De

                    De zon, ziekmakend of van levensbelang?

                    Als het zonnig is, beginnen de meeste mensen direct te smeren met zonnebrand. De zon is tenslotte de veroorzaker van huidkanker en dat risico willen we niet lopen! Maar wist je ook dat de zon een belangrijke factor is bij het voorkomen van (allerlei vormen van) kanker?

                      Hooikoorts, hoe kom je er aan? Hoe kom je er af ?!

                      Het hooikoortsseizoen is weer begonnen, als je allergisch bent, dan zijn je neus en ogen waarschijnlijk al weer begonnen met kriebelen. Tijd om de zakdoeken, neussprays en hooikoortsmedicijnen weer uit de kast te trekken…? …

                       Heb je last van bloedend tandvlees? Zo kom je er van af!

                       Is je tandvlees gevoelig en bloedt het snel bij het poetsen? Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Niet alleen is het pijnlijk, kost het je extra tandartsrekeningen en loop je de kans dat je tanden los gaan zitten, maar ook wijst dit op een flink vitaminetekort dat ook op andere vlakken zijn gevolgen heeft in je lichaam!

                        Slik jij een goede multivitamine?

                        Je wilt iets doen om je gezondheid te ondersteunen, beter de stress het hoofd te kunnen bieden of minder vermoeid te zijn en slikt daarom een multivitamine. In onze huidige maatschappij met veel stress, hoge suiker- en koolhydraatconsumptie en verarmde voedingsbodem waarop onze voeding groeit, is dat geen overbodige luxe!  

                         Eet citroenen tegen kanker

                         In honderden studies is bewezen dat citroenen - en zeker in combinatie met zuiveringszout (=bakingsoda) - een sterk middel zijn tegen kanker.