Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat je kind gezond is, zich prettig voelt en gelukkig is, goed mee kan komen op school en in sociaal opzicht, kortom dat alles goed gaat. Helaas komt het maar weinig voor dat alles perfect en probleemloos verloopt en wat doe je dan?

Voor sommige lichamelijke klachten zijn er wel medicijnen die kunnen helpen, bv in geval van astma of eczeem, ze lossen het probleem alleen niet op. En voor de meeste ouders is dit ook meer een noodoplossing, want eigenlijk staan ze niet te springen om hun kind vol te stoppen met medicijnen. Dat medicijnen de oorzaak niet aanpakken en soms meer kwaad dan goed doen, wordt steeds meer bekend en dat wil je een klein kwetsbaar kinderlichaam liever niet aandoen.

Dan zijn er nog de kinderkwalen waar ook een arts geen raad mee weet, nachtmerries, slaapproblemen, bedplassen, verlaagde weerstand met steeds terugkerende verkoudheden, keel- of oorontstekingen, spijsverteringsproblemen, ontwikkelingsachterstanden, angsten, gedragsproblemen etc.

Bij al deze klachten kan homeopathie een uitkomst bieden. Het mooie van homeopathie is dat het diep ingrijpt en helpt de verstoring die ten grondslag ligt aan de bestaande klachten op te lossen. Het is een methode waarbij niet alleen één geïsoleerde klacht behandeld wordt, maar het kind als geheel, met al zijn klachten en karakteristieken. Door toediening van het passende homeopathische middel verbetert de totale gezondheid, klachten verdwijnen, je kind komt beter in zijn vel te zitten, gaat lekkerder slapen en functioneert beter.

Omdat kinderen nog vaak relatief gezond zijn, weinig medicatie gebruiken/gehad hebben en nog een sterk zelfgenezend vermogen bezitten, reageren zij ontzettend snel en goed op homeopathie. Steeds opnieuw verbaas ik me weer over de snelheid waarmee veranderingen bij kinderen optreden als zij hun passende middel gekregen hebben.

Er is geen minimale leeftijd voor homeopathische behandeling, ook voor baby’s van alle leeftijden kan het ingezet worden, bv bij huilbaby’s, groei-achterstanden, darmkrampjes, reflux en berg.