Dat chocolade goed voor je is, daar alleen word je al vrolijk van toch?

Wat zit er nu allemaal in chocolade dat zo gezond is?

  • Theobromine zorgt voor een algeheel gevoel van WELBEVINDEN
  • Phenylethylamine doet je VERLIEFD, BLIJ EN AANTREKKELIJK voelen (van dit stofje komt een explosie vrij in je hoofd na een orgasme!)
  • Tryptofaan maakt je VROLIJK, VERMINDERT STRESS EN ONTSPANT (het is een voorloper van de neurotransmitter serotonine.
  • Anandamine is verantwoordelijk voor de zogenaamde “RUNNERS HIGH”, dit wordt na sporten in het lichaam aangemaakt, maar zit dus ook in chocolade!
  • Magnesium is betrokken bij ontelbaar veel processen in het lichaam, waaronder ONTSPANNING van de spieren en de ENERGIEPRODUCTIE. Er wordt wel beweerd dat de “craving” naar chocolade voortkomt uit een tekort aan magnesium.
  • Het bevat veel anti-oxidanten die ontzettend belangrijk zijn bij het beschermen van je cellen tegen beschadiging door vrije radicalen. Een glas chocolademelk (gemaakt van cacao),bevat twee keer meer antioxidanten dan rode wijn en drie keer meer dan groene thee . Rauwe cacao bevat zelfs nog twee keer meer anti-oxidanten dan cacao die verhit is geweest!

WIL JE ALLE GOEDE INHOUDSSTOFFEN VAN CHOCOLADE BENUTTEN?

Dan kun je het beste kiezen voor PURE (melkchocolade en witte chocolade bevatten maar weinig cacao) chocolade, gemaakt van RAUWE/ONGEBRANDE cacaobonen (een goed merk is bv LOVECHOCK).

Een troost, doordat al deze stofjes in de rauwe cacao in veel grotere hoeveelheden aanwezig zijn, GA JE JE ER HEEL LEKKER DOOR VOELEN!

En bovendien eet je er daardoor veel minder van. Het is dus in een klap GOED VOOR JE STEMMING, BETER VOOR JE GEWICHT EN HET HELPT OOK NOG TEGEN EETBUIEN!