Er verandert veel in je leven als je moeder wordt. Er wordt veel van je gevraagd, van alle kanten, borstvoeding, luiers, tien keer zoveel te wassen, op te ruimen en schoon te maken, je partner wil ook nog aandacht, je baas vindt dat je ook gewoon naar het werk moet komen en als ze eenmaal op school zitten moet je daar weer op tijd komen en de meest gekke dingen doen voor hun schoolprojecten, zoals wormen opgraven in de tuin voor het thema kriebelbeestjes of meehelpen met de sportdag. Niet gek dus dat je als moeder niet altijd zo vrolijk en energie bent als je vroeger was. Slapeloze nachten, niet meer aan jezelf toekomen, amper tijd hebben om te eten, iedereen die steeds iets van je wil, reden genoeg om prikkelbaar te zijn.

Herken jij jezelf hierin? Was je als kind en tiener altijd vrolijk, maar hoor je jezelf nu schreeuwen tegen de kinderen, geïrriteerd zijn tegen je partner en wil je het liefste met rust gelaten worden door iedereen? Ga eens bij jezelf het volgende na; zijn er tijdens de bevalling wee-opwekkers toegediend? Of is er na de bevalling een injectie toegediend voor het losmaken van de placenta? Dan kan het zijn dat een deel van je emotionele toestand en soms ook lichamelijke klachten, daardoor ontstaan zijn.

De weeopwekkers en de injectie voor het samentrekken van de baarmoeder waardoor minder bloedverlies optreedt en de placenta sneller loskomt, bevatten synthetisch oxytocine. Een hormoon wat een grote rol speelt bij de bevalling, het week worden van de banden (bekkeninstabiliteit), borstvoeding en hechting met de baby. Door dit synthetische oxytocine kan je eigen hormoonhuishouding overhoop gegooid worden, met onderstaande klachten tot gevolg:

  • Een vervreemd gevoel van zichzelf
  • Geen band met het kindje voelen
  • Geen enkele zin meer in seksueel contact. Ook niet na een jaar en zelfs veel langer: het gevoel voor seks is weg
  • Irritatie naar de partner en boze gevoelens. [Door meerdere collega’s van mij wordt oxytocine ook wel het ‘vroege-scheidingen-hormoon’ genoemd in tegenstelling tot de ook wel gekende benaming als ‘knuffelhormoon’]
  • Een ‘vlak’ gevoel in het algemeen: alle levensvreugde is weg

Gelukkig is hier iets aan te doen! Medicatie en dus ook oxytocine kun je homeopathisch ontstoren, waarmee je de verandering die opgetreden is door de toediening van het hormoon, ongedaan maakt. Dit gebeurt door Oxytocine homeopathisch verdund in oplopende potenties in te nemen gedurende een bepaalde periode. Vrouwen die ik dit in mijn praktijk zie doen, geven aan dat ze zich naderhand minder chagerijnig, minder prikkelbaar, minder ongeduldig, minder gehaast voelen, maar juist relaxter, meer aandacht voor zowel kinderen als partner, meer geduld en vrolijker.

Herken je jezelf in bovenstaande klachten en wil je meer weten over het ontstoren of een afspraak maken?

Neem dan contact met mij op!