In mijn eerdere blog, schreef ik over de grondregel van de homeopathie, “het gelijke geneest het gelijkende.”

Een stof die bepaalde klachten op kan roepen bij mensen, kan deze klachten bij mensen die dezelfde klachten door andere oorzaken gekregen hebben, genezen.

Binnen de homeopathie wordt soms ook gebruik gemaakt van isopathie. Iso = hetzelfde en isopathie staat dan ook voor het genezen van klachten door het toedienen van een homeopathische bereiding van het zelfde middel als dat de klachten veroorzaakt heeft.

Het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is aan de universiteit van Utrecht was een vorm van isopathie. Hier werden de cellen onder de microscoop in eerste instantie beschadigd met dezelfde stof als die ze later in ver verdunde vorm wederom kregen toegediend, waarna het herstel op gang kwam.

Het leuke is, isopathie kun je zelf toepassen en ik ga je leren hoe. Maar eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wanneer je het kunt toepassen. Isopathie is ideaal om in te zetten als je klachten houdt n.a.v. medicatie, voedingsmiddelen of allergenen. (Let op; als je nog dagelijks in aanraking komt met het voedingsmiddel/het allergeen/het medicijn, zal de werking hiervan mogelijk maar van korte duur zijn).
Dus heb je iets gegeten dat compleet verkeerd gevallen is? Ben je lactose-intolerant maar hoopte je dat die gewone kaas voor deze ene keer wel kon en verga je nu van de buikpijn? Of heb je diarree sinds de antibioticakuur die je voor een blaasontsteking nam? Als je nog iets van het voedingsmiddel of medicijn over hebt, kun je dit gebruiken om je eigen isopathische medicijn van te maken!

  • Als je iets gegeten hebt, waar je sterk op reageert; doe een klein kruimeltje ervan in een plastic wegwerpbekertje vol water
  • Als je een negatieve reactie hebt/bijwerkingen ervaart van medicijnen. Schraap een klein beetje stof van een pil en doe dit in een plastic wegwerpbekertje vol water
    • Zet de kraan vol open (koud water) en laat de kraan open. Gooi de beker leeg (ja de stof gooi je er dan uit, je hoeft niet te wachten tot het volledig is opgelost, het bevindt zich in het water zodra het het water raakt). Vervolgens vul je de beker opnieuw met water, gooit hem leeg, vult hem, gooit hem leeg, tot je de beker voor de 6e keer gevuld hebt. Neem een slok.
    • Het volledig open zetten van de kraan, zorgt ervoor dat de kracht van het water de homeopathische “schudbeweging” overneemt en het opnieuw vullen en legen van de beker, zorgt voor de verdunning van de substantie. Voor het maken van een homeopathische remedie moet je verdunnen en schudden.
    • In de meeste gevallen is 1 slok genoeg, maar wacht even (ca. 1 uur) met het weggooien van het water in de plastic beker.
    • Als er geen verbetering optreedt 1 uur na de eerste slok, ga weer bij de gootsteen staan, zet de kraan vol open en vul en leeg het bekertje nog 6 keer, zodat je bij bekertje nummer 12 bent, neem daarvan een slok. Dit kan na 1 uur zo nodig herhaald worden, door verder te verdunnen naar beker 24.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en wil je dan ook uitnodigen om ze met me te delen, bv onder mijn Facebookpost van dit artikel!