Vallen hoort bij leren en verwondingen dus ook. Gelukkig zijn de wonden meestal niet zo ernstig en gaan ze vanzelf weer over, maar soms komt een kind ongelukkig terecht en zijn de gevolgen groter (verstuiking, hersenschudding, breuk, grote snijwonden). In sommige gevallen komt de verwonding niet onverwachts, maar moet er een operatie plaatsvinden of een uitgebreide tandartsingreep.

Het liefste wil je dat je kind daarna weer zo snel mogelijk vrolijk en pijnvrij verder kan, dat je als ouder iets kunt doen om het leed te verlichten.

Is dat dan mogelijk? Ja zeker!

Al vaak heb ik verhalen terug gehoord van mensen die homeopathische middelen gebruikten na een verwonding, operatie of bevalling, waarbij het herstel snel en probleemloos verliep. Zij kregen vaak de opmerking van hun arts, dat deze verbaasd was over de snelheid van het herstel.

Dit komt doordat homeopathie het natuurlijke, zelfherstellende vermogen van het lichaam ondersteunt. Het herstel gaat daardoor sneller dan het anders zou doen, met minimalisering van bloedingen, snel afnemen van zwelling, beperking van infecties en sneller herstel van het beschadigde weefsel (huid, banden, spieren, zenuwen). *

Behandeling van verwondingen kan vaak buiten de gewone consultatie om, waarbij geen volledig consult nodig is. Als er sprake is van een op handen zijnde operatie, of er heeft een verwonding plaatsgevonden, neem dan gewoon even contact met me op om de mogelijkheden door te spreken.

*= dit geldt uiteraard niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen!