synthesisIn de nieuwsbrieven vindt u telkens een EHBO-toepassing van homeopathische middelen. Wat kunt u bijvoorbeeld innemen als u flink gevallen bent of geopereerd moet worden, zodat het herstel versneld wordt en complicaties vermeden? Wat kunt u toepassen bij een kwallenbeet en een wespensteek, of als u zich verbrand heeft aan iets heets?
De homeopathische behandeling in mijn praktijk bestaat voornamelijk uit het behandelen van mensen met hun hele klachtenpatroon, maar homeopathische middelen zijn ook in veel acute situaties inzetbaar.
Zo worden er hier en daar homeopathie EHBO-cursussen gegeven, zodat mensen zelf kunnen leren hoe en wanneer ze homeopathische middelen kunnen gebruiken. In het klein ga ik dit in de nieuwsbrieven ook doen.

Voor diegenen die daar interesse in hebben, zijn er ook homeopathie kitjes te koop, die een twintigtal middelen bevatten die in allerlei verschillende acute situaties in te zetten zijn. Daarnaast is er ook een boekje verkrijgbaar, waarin deze middelen en hun werking/inzetbaarheid worden toegelicht. Dit boekje is heel makkelijk opgezet om per klacht te kunnen terugvinden welke middelen daarvoor in aanmerking kunnen komen en hoe te kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om losse middelen te bestellen bij uw drogist of apotheek (bv van de merken VSM, Dolisos, Boiron, Homeoden).

Een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten als u zelf homeopathische middelen in gaat zetten om acute situaties te behandelen;

  • U mag de korreltjes nooit met de handen aanraken, u dient deze altijd rechtstreeks vanuit het buisje in de mond te doen
  • Voor en na inname dient u zeker een kwartier niks te eten of te drinken, het mondslijmvlies dient schoon te zijn, dus ook geen tanden poetsen, niet roken of kauwgom kauwen
  • De dosering; er zijn meerdere mogelijkheden van doseren, de simpelste is eenmalig 2 korreltjes onder de tong te doen en deze op te zuigen
  • De sterkte: in acute situaties worden meestal de sterktes C30, C200 en MK ingezet, mijn voorkeur gaat uit naar C200

Mocht u nog vragen hebben omtrent de toepassing van middelen en de manier van innemen, dan kunt u uw vraag altijd stellen per mail.

Als u een middel niet in huis heeft en dit nodig heeft, omdat een acute situatie zich op dat moment heeft voorgedaan, kunt u ook altijd contact met mij opnemen.