Natuurgeneeskunde1

Natuurgeneeskunde

In mijn praktijk werk ik natuurgeneeskundig volgens de orthomoleculaire kennis en KPNI (klinische psycho-neuro-immunologie), wat inhoudt dat ik kijk naar wat verschillende stoffen (mineralen, vitamines, enzymen etc.) in ons lichaam voor functie vervullen, welke processen niet meer goed functioneren bij tekorten en hoe allerlei factoren van buitenaf zoals stress, emoties, voeding en beweging daar invloed op hebben.

Indien het niet duidelijk is waar je klachten door veroorzaakt worden, kan er gekozen worden om testen te laten doen die meer opheldering geven over bijvoorbeeld de stress-belasting, de leverfunctie, disbalans in de darmflora, schimmelinfecties, tekorten van een aantal belangrijke mineralen en andere mogelijke verstoringen. Als dan beter zichtbaar is geworden wat er in het lichaam gaande is, kunnen we daarop adequaat een behandelplan samenstellen, bestaande uit de nodige supplementen en adviezen m.b.t. beweging, voeding en ontspanning.

Vaak zet ik bij mensen die voor  natuurgeneeskundige behandeling kiezen, ook homeopathie in. Dit komt door de ervaring dat supplementen alleen meestal niet toereikend zijn om de oorzaken van het ontstaan van klachten op te lossen.

Voorbeeld:

Als een klacht ontstaan is door een chronisch verdriet, dan kan dit natuurlijk nooit weggenomen worden door wat extra vitamines toe te voegen. Dat verdriet blijft bestaan en zal continu energie vragen van het lichaam. Om het probleem blijvend op te lossen, dient eerst dit verdriet verwerkt te worden en vervolgens herstelt de balans zich.

Hierna kunnen opgebouwde tekorten met behulp van supplementen veel sneller aangevuld worden. Regulatie van processen vindt vaak al door het homeopatisch middel plaats, waardoor aansturing m.b.v. kruiden-extracten niet altijd meer nodig is.